Op initiatief van Bles Dairies is Triple Dairy BV opgericht: een sterk kennisbedrijf met als partners Wageningen University & Research en de onderwijsgroep Aeres. Het doel van deze public private partnership is het voorzien in de behoefte aan kennis in de melkveehouderij. Wereldwijd staat de melkveehouderij voor grote uitdagingen als de impact op klimaat en milieu, eisen van de overheid zoals emissies maar ook op het gebied van melkkwaliteit. Daarnaast is er een grote vraag naar het aanleren van praktische vaardigheden. Kennis is cruciaal voor vooruitgang en staat centraal. Dus niet alleen in Nederland, maar internationaal. Kennis van de melkveehouderij zoals gegenereerd door de universiteit van Wageningen hoort uiteindelijk thuis op het erf van de boer. Triple Dairy is daarin een belangrijke schakel. De samenwerking met de partners wordt naar verwachting de komende maanden geformaliseerd.

De samenwerking met onderwijs en onderzoek is een strategische.  Sectorbreed hebben professionals in de dairy value chain behoefte aan nieuwe kennis, en leren liefst op hun eigen tijd en op hun eigen plaats. Digitalisering viert hoogtij en Triple Dairy maakt daarvan gebruik om op een moderne manier cursussen en trainingen aan te bieden.

Triple Dairy is gevestigd op innovatiecentrum Dairy Campus. In Nederland worden de praktijktrainingen en cursussen dan ook in eerste instantie gegeven op de Dairy Campus en op Aeres Farms.

Triple Dairy staat dichtbij de primaire sector en kan zo het gat dichten tussen onderwijs en praktijk enerzijds en tussen onderzoek en praktijk anderzijds. De verbinding tussen alle partijen waaronder het bedrijfsleven maakt dat Triple Dairy ook voor de overheid een goede partner is waar het de implementatie van beleid aangaat.

Triple Dairy biedt sectorbreed cursussen en trainingen aan, in Nederland en internationaal. Het perspectief en verdienmodel van de individuele melkveehouder staan daarbij voorop. Coaching is daarin een essentieel element.

 

Voor meer informatie:

 

Nynke Dijkstra

06-55752283

nynkedijkstra@tripledairy.nl

 

Kees de Jong

06-30145063

keesdejong@tripledairy.nl